Over ons

Ontstaan van de oldtimerclub

1982, Charles Maeyaert is geboren met een auto van het merk Renault in z’n hart. Hij had een bolletje 4CV weten te bemachtigen die hij dan meteen volledig in orde zette om ritten mee te maken. Renault (Brussel) richtte toen oldtimerritten in die meestal plaats hadden in het Gentse, het middelpunt van het Vlaamse land.

In Gent werden dan ook op vrijdagavond de vergaderingen gehouden waaraan de huidige voorzitter Harold Vyncke ook een paar keer had deelgenomen.
Na een tweetal jaar vroeg het bestuur aan Charles of hij ook eens een rit in Brugge wou organiseren, dat was toch ook een mooie stad met veel bezienswaardigheden en je had ook nog de polders. Met de nodige centen zouden ze wel over de brug komen, als hij iets te kort kwam.
De eerste rit werd ingericht in 1982 met een zonovergoten dag, het was heerlijk. Er werd gestart in de Renault garage van Roger Baes in het waggelwater die ook instond voor de koffie en boterkoeken.
Het volgende jaar werd de tweede rit ingericht, terug een succes, maar er was een schaduwzijde aan de rit, er was een beetje tekort wat betreft de centen en niemand kwam over de brug, Charles stond er alleen voor om bij te passen.
Charles kennende gaf hij niet op, nam een paar vrienden onder de arm en met de vaste startplaats bij Renault garage Baes werd in 1984 voor de derde maal een rit ingericht, de club was geboren op 10 oktober 1985 met reeds 3 ritten gereden te hebben, nu werd een bijdrage voor lidmaatschap gevraagd om eventuele tekorten die zich soms voordeden  te kunnen opvangen. Het lidmaatschap bedroeg toen 350 Bfr.
Wat zich wel voordeed was dat de meeste mensen dachten dat ze over een Renault oldtimer moesten beschikken alvorens lid te kunnen worden, wat soms in ons nadeel bleek te zijn, maar het is altijd een multimerken club geweest en is dat op heden nog, al zijn vele leden eigenaar van een Renault.
Alvast werd ook een lidboekje uitgegeven met de nodige informatie en werden meer ritten ingericht, waaronder ook de Olympo’s rit die Charles met zijn vriend Eric Vandaele op de rails heeft gezet die nu toch ook al 28 jaar gereden wordt.
Harold Vyncke is lid geworden in 1986 en sinds december 1994 met een algemene verkiezing tot voorzitter verkozen. Charles ontfermde zich altijd over de financiële kant van de club en wilde die taak verder zetten wat hij op heden nog altijd doet.
Fernande, de zus van Harold, neemt sinds 1990 het secretariaat voor haar rekening en zo is de BROC ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige club en hebben we ook een voltallig bestuur met de nodige leden die zich zelf voor 100% inzetten en ook zelf ritten inrichten voor de club.

 

De oldtimerclub anno 2012

In 2012, 30 jaar na oprichting van de club, kunnen we toosten op een schitterend afgelegd traject! Vele oldtimer-liefhebbers mogen we als vaste leden groeten of als trouwe metgezellen waarvan sommige uit de verste hoeken van ons land met plezier onze BROC-familie vervoegen.